Werkplek inspectie

Van een afstand een foto maken en commentaar leveren doen we niet.

We kunnen wel samen met uw medewerkers een gesprek aan en samen de werkplekinspectie uitvoeren. Handelingen en of situaties die niet conform afspraak zijn of strijdig zijn met het bedrijfsbeleid en wetgeving worden direct besproken en gecorrigeerd. Zodoende hebben de werkplekinspecties vooral een praktisch doel.


 

Veelgestelde vragen

Waarom AQSS?

Vandaag de dag zit het verschil nauwelijks meer in de diensten die dienstverleners leveren. Het verschil wordt gemaakt door de mensen in onze organisatie. Door ons en ons team. We vertalen klantgerichtheid in KLANTGEDREVENHEID.

Wat is de missie van AQSS?

Het creëren van de noodzakelijke randvoorwaarden (license to operate) voor opdrachtgevers op het gebied van Kwaliteit, Veiligheid, Arbeidsomstandigheden en Milieu.

Hoe benaderd AQSS de ondersteuning van opdrachtgevers?

Het advies en de ondersteuning vindt plaats door middel van het signaleren, analyseren, adviseren, faciliteren en ondersteunen bij implementatie en het onderhoud van KVAM-aspecten, zodat de opdrachtgever zich kan richten op zijn kernactiviteit.

Is ondersteuning door een veiligheidskundige verplicht?

Ja en Nee. In hoofdstuk 3 van de Arbowet staat geschreven dat uw organisatie zich moet laten bijstaan door deskundige werknemers of extern adviseur m.b.t. een zo goed mogelijk arbeidsomstandighedenbeleid en bij het opstellen van een BRIE. Bij organisaties < 25 medewerkers mag de eigenaar/directeur deze rol overnemen, mits hij/zij voldoende deskundig is.

Hoe maakt AQSS het verschil?

Wij gebruiken geen andere wet- of regelgeving en maken toch het verschil.

Hoe?

Door onze passie en betrokkenheid!

Zegt een CE keurmerk op een product voldoende over de veiligheid?

Nee. Met een CE markering verklaart de een fabrikant dat zijn product voldoet aan bepaalde EU richtlijnen. U dient echter wel te weten welke richtlijnen van toepassing zijn op het product dat u wilt aanschaffen. Een machine kan onveilig zijn maar toch een CE verklaring hebben omdat de CE verklaring alleen iets zegt over de verlichting van de machine maar niets over het geheel. Goedkoop is vaak duurkoop.

Gebruikt AQSS taal voor iedere doelgroep?

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit lobortis sollicitudin fames potenti, hac eleifend tellus ultricies diam metus lacus cras parturient velit, natoque magna vitae facilisis per nam conubia nibh dapibus nisl.

Veiligheid en claimcultuur?

Probeer als organisatie je niet alleen in te dekken tegen claims. Regelmatig blijkt dat werkgevers de werknemer een handtekening laat zetten als bewijs dat die de veiligheidsinstructie heeft ontvangen. Daar los je niets mee op. Wat je veel beter kunt doen is zorgen voor heldere en simpel geschreven werkinstructies.